Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

Abba Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs ny 2021
Foto: Köket.se

Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

12 ingredienser

20 m

Klassisk tonfisksallad med avokado, ägg och citron. Den här varianten hottas upp med en srirachamajonnäs! Perfekt som lättlagad vardagsmiddag eller sommarmat.

Annons från Matspar
Annons
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Abba tonfisk i olja
Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild

Abba tonfisk i olja

Tonfisken från Abba är MSC-certifierad och från hållbara bestånd. Fullproppad med protein och med låg fetthalt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 tsk sriracha
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 2-3 salladslökar
  • 250 g tomat
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador
  • 8 skivor bröd
  • olja, till stekning
  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens.
  2. Rör samman sriracha och majonnäs och smaka av med salt.
  3. Låt tonfisken rinna av, hacka salladslöken, halvera tomaterna, hacka gurkan och skiva avokadon.
  4. Stek brödet i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen och alla grönsakerna på en tallrik tillsammans med tonfisken, srirachamajonnäs och de rostade brödskivorna.
TIPS!
Fler tips!
Abba Somrig silltallrik med matjes, färskpotatis och brynt smör

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Abba!

Läs mer