Tonfisktartar med wasabi crème fraiche

Tonfisktartar med wasabi crème fraiche
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tonfisktartar med wasabi crème fraiche

7 ingredienser

15 m

Lyxig tonfisktartar som både är enkel och snabb att göra. Underbart gott och fint till buffén.

Ingredienser

portioner stycken
  • 200 g tonfisk
  • 30 g avrugakaviar (eller stenbitsrom)
  • 1 gurka
  • 8 msk soja light

Wasabi crème fraiche

  • 3 tsk wasabi
  • 4 msk crème fraîche
  • tabasco

Gör så här

Wasabi crème fraiche

  1. Blanda ingredienserna till wasabi crème fraichen och smaka av med tabasco.

Tonfisktartar

  1. Tärna tonfisk och tryck ner i en liten stansring. Ta ut ”pucken” och lägg den i liten skål.
  2. Toppa med lite wasabi crème fraiche och caviar.
  3. Skär gurka i bitar och garnera med.
  4. Droppa lite soja i skålen och servera.