Torsk i vitvinssås med svamp och haricots verts

POPULÄRT
koket.se
Torsk i vitvinssås med svamp och haricots verts ny
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Torsk i vitvinssås med svamp och haricots verts

12 ingredienser

30 min

Lättlagad bjudrätt med få ingredienser där fisk och sås smidigt lagas i en och samma panna och vid servering bjuds med ett fräs på svamp och haricots verts.

logo
Tommy Myllymäki 2016

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torskrygg (à ca 140 g)
  • 2 bananschalottenlökar
  • 200 g svamp, t ex shiitake eller kantareller
  • 150 g haricots verts (färska)
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk dragon
  • vetemjöl, att vända fisken i
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Till servering

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skala och skiva schalottenlöken tunt.
  2. Värm en stor stekpanna med olja och smör. Lägg i svampen och låt den steka och få lite färg. Tillsätt bönorna och löken. Låt steka på medelhögvärme i ca 10 minuter tills bönorna och svampen
  3. är helt tillagade. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smält smör och olja i en annan stekpanna på låg värme. Vänd torskbitarna i vetemjöl, se till att de får mjöl på alla sidor.
  5. Stek fisken i pannan så den knappt får färg, vänd fisken och slå sedan på vinet som får koka in. Häll på grädden och salta. Låt koka upp och vänd sedan fisken igen. Lyft upp fisken när den är klar och låt såsen koka ihop. Smaka av och se om den behöver koka ihop lite till.
  6. Plocka bladen från dragonen och hacka dem fint. Tillsätt dem i pannan med svamp och bönor. Smaka av.
  7. När såsen har fin smak och bra konsistens, lägg tillbaka fisken i pannan och låt den bli varm.
  8. Servera fisken med svamp- och bönfräs, vitvinssås och gärna kokt potatis.