Lättlagad bjudmiddag med klassiska svenska smaker som torsk, dill, pepparrot, brynt smör och räkor. Toppa med hemgjorda krutonger på surdegsbröd för extra lyx.
Salta torsken och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär brödet i tärningar. Lägg i en ugnsform och vänd runt med olivolja och salt.
Lägg torsken i en annan ugnsform och toppa med smör.
Tillaga torsk och krutonger i ugnen ca 15 minuter.
Hacka räkorna. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Lägg räkor, ägg och dill i en skål. Riv i färsk pepparrot, smaka dig fram till mängd beroende på hur stark pepparroten är.
Bryn smöret under vispning i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Ta smöret från värmen och låt svalna något.
Tillsätt 2/3 av det brynta smöret till räkorna och vänd runt.
Lägg upp torsken och skeda över röran med räkorna. Toppa med krutonger och brynt smör. Bjud med nykokt potatis.