En riktigt läcker helgmiddag som verkligen imponerar på middagsgästerna och inte kommer lämna någon besviken. Denna rätt signerad Jennie bara måste lagas.
Rimma torsken genom att salta den lätt runtom. Låt stå medan du förbereder resten av måltiden.
Skala och koka potatis mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ordentligt på plattan. Häll i mjölken i kastrullen och låt den bli riktigt varm. Stöt först potatisen med en stilla visp, vispa sen på högsta effekt med lock över till en slät puré. Rör ner smör och riven parmesan, smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg smöret och hackad mandel i en liten kastrull. Bryn till smöret är gyllene och doftar kola. Ta av från värmen, tillsätt soja. Tillsätt några droppar citronsaft om du vill ha ett syrligt smör. Håll varmt.
Hyvla fänkål och kålrabbi tunt på mandolin. Riv citronzest över och pressa på citron. Salta och peppra lätt och smaka av. Avsluta med hackad dill. Det ska vara rejält syrligt.
Stek torsken i smör i en stekpanna, ös fisken med smöret tills den stekt klart.
Servera torskryggen med parmesanmos, brynt sojasmör med rostad mandel och den syrliga salladen. Strö på lite gräslök samt dillvippor och njut!