Torsk med harissa och morotssallad

koket.se
Kolja med harissa och morotssallad
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Torsk med harissa och morotssallad

15 ingredienser

30 m

Harissastekt torsk serveras med matig morotsallad med kikärtor, salladslök och mynta.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Till fisken

  • 2 msk harissa
  • 2 torskfiléer (små torskfiléer utan skinn)
  • 0,5 citron
  • havssalt
  • svartpeppar

Till salladen

  • 1 tsk harissa
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 morötter
  • 4 salladslökar
  • romansallad
  • 1 förp kikärtor
  • 0,5 krm färska myntablad, finhackade
  • havssalt
  • peppar

Gör så här

  1. För salladen, vispa samman harissapasta, olivolja och balsamvinäger i en salladsskål. Riv ner några blad av romansalladen, skalade och rivna morötter, fint skivad salladslök och finhackade myntablad.
  2. Avsluta med att tillsätta avrunna och sköljda kikärtor och blanda.
  3. Bred på harissapastan på köttsidan av fiskfiléerna. Värm olja i en teflonpanna på hög värme.
  4. Lägg i fiskfiléerna med skinnsidan nedåt och stek i två minuter. Krydda med salt, peppar.
  5. Vänd sedan och stek i ytterligare två minuter, eller tills fisken är genomstekt. Pressa över citronsaft.
  6. Servera den harrissakryddade torsken med morotssalladen.