Vanlig svensk torsk med asiatisk kryddning är en häftig kombination. Fisken ska marinera minst 5 timmar eller över natten. Torsken kan ersättas med annan fast, vit fisk, exempelvis kolja, gös eller abborre.
Riv ingefäran fint och pressa vitlöken och limefrukterna. Blanda väl med soja och honung till en marinad (värm honungen en aning om den är för hård). Lägg filéerna i marinaden och låt dem ligga i minst 5 timmar i kylskåp. Vänd dem några gånger.
Ta upp torsken och torka den väl med hushållspapper eller handduk. Ta vara på marinaden. Stek filéerna gyllengula i smör på svag värme, 3-4 minuter på varje sida.
Koka upp marinaden och tillsätt sherryn. Låt sedan såsen enbart koka upp, annars försvinner sherryns fina smakämnen. Försök få sås och fisk färdiga samtidigt. Servera med kokt ris och gärna wokade grönsaker.