12 ingredienser
30 m
En uppmaning till dig som äntligen lärt dig att inte överkoka fisk: lär dig också att inte underkoka den. Vill du ha rå fisk – ät sushi. Lägg märke till att pepparroten är riven och inte slagen. /Per
Dryck:
BRA SAUVIGNON BLANC
Det behövs fruktsyra för att balansera upp det smälta smöret till torsken. Jag skulle dricka ett friskt och rent vitt vin som inte är fatlagrat, gärna gjort på Sauvignon blanc. Ett fantastiskt sådant vin är Stoneleigh Sauvignon Blanc från Nya Zeeland. Det är ett skolexempel på hur ett bra vin gjort på den druvan ska smaka: krusbär, sparris, svartvinbärsblad, päron och lime. Bra pris dessutom. Du kan inte hitta något bättre till torsken.
FINARE SAUVIGNON BLANC
Om du bjudit hem några så kallade vinkännare på middag väljer du kanske ändå ett sancerrevin från Loiredalen. Det är också gjort på Sauvignon blanc och är ett av de mest kända torra vita vinerna från Frankrike. Sancerre Les Baronnes kostar hundra kronor mer än vinet ovan men är ändå prisvärt och har en aromatisk, mycket frisk smak.
INTE ALLTID VIN TILL FISK
Ett glas Mariestads Export, ett bra ljust öl med inte alltför stor beska, passar mig utmärkt.