Torsk med prosciutto

koket.se
Torsk med prosciutto
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Torsk med prosciutto

12 ingredienser

30 m

Enkel torsk inlindad i prosciutto, serveras med ugnsbakade körsbärstomater och hemgjord gremolata.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g körsbärstomater på stjälk
  • 1 stor näve basilikablad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • havssalt
  • malen svartpeppar
  • 4 filéer torsk eller kolja, ca 600 g
  • 150 g prosciutto

gremolata

  • 1 citron
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk persilja
  • 1-2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg i ugnsform tillsammans med basilikablad, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Baka i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Lägg ut en skiva prosciutto på skärbrädan, lägg på en fiskfilé och linda in den i skinkan.
  4. Ta ut tomaterna ur ugnen, lägg på fisk- och prosciuttopaketen på tomaterna och baka vidare i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter eller tills fisken är tillagad.
  5. Gör gremolatan genom att riva, pressa eller hacka vitlöken fint och blanda med hackad persilja och
  6. citronskal. Tillsätt olja efter smak, smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut fisken och toppa med lite citronjuice och servera allt med gremolata.