Torsk ”Samosa”

NYHET
koket.se
Torsk samosa
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Torsk ”Samosa”

19 ingredienser

1 h

Bjud på en frasigt god rätt i helgen bestående av torsk ”Samosa” med jordärtskocka och myntadipp.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 l frityrolja
  • 6 jordärtskockor
  • 4 potatisar (medelstora)
  • 150 g torsk
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • salt
  • 4 ark vårrulledeg
  • 1 ägg
  • matolja

Dipp

  • 2 dl gröna ärtor
  • 10 blad mynta
  • 2 msk yoghurt
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk ingefära, riven
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att värma ugnen till 200 grader och värm olja till fritering.
  2. Tillaga jordärtskockorna och potatisen i ugnen tills de är helt mjuka. Låt skalet vara kvar.
  3. Baka torsken i ugnen tills du kan bryta ner lamellerna.
  4. Dela potatisen och jordärtskockorna och gröp ur dem. Blanda med torsken och kryddor.
  5. Skär sedan vårrulledegen i ca 10 cm breda ark.
  6. Pensla med ägg och lägg på fyllning.
  7. Vik till fina samosaknyten.
  8. Fritera och servera med den gröna dippen.

Dipp

  1. Mixa ingredienserna till dippen och kyl ner.