Torsk “Veloutè”

Torsk “Veloutè”
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Torsk “Veloutè”

13 ingredienser

30 min

Jonas Svensson gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en god gryta med torsk, blåmusslor och grön curry.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 förp blåmusslor, rensade (ca 40-50 st)
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 morot
  • 4 limeblad
  • 2 msk fisksås
  • ca 600 g torsk
  • olja
  • färsk koriander (eller söt basilika)

Servering

  • ris (eller kokt potatis)

Gör så här

  1. Börja med att hacka lök och vitlök.
  2. Värm en kastrull med lite olja och tillsätt sedan lök, vitlök samt grön currypasta och fräs ordentligt i ca 1 minut.
  3. Tillsätt sedan musslor samt vin och lägg på ett lock.
  4. Låt koka tills musslorna öppnat sig.
  5. Lyft sedan upp musslorna.
  6. Häll ner kokosmjölk i kastrullen med vinbuljongen och låt koka.
  7. Tärna moroten fint och lägg ner bitarna i såsen.
  8. Tillsätt även limeblad och fisksås.
  9. Skär fisken i 4 portionsbitar och låt sjuda i buljongen i ca 4-5 minuter beroende på tjocklek.
  10. Plocka samtidigt rent musselköttet från skalen och tillsätt dessa i såsen med fisken.
  11. Toppa gärna med färska örter så som koriander eller söt basilika.

Servering

  1. Servera med kokt ris eller potatis.