Koka upp buljongen. Skala av det yttersta av citrongräset och skär bort de torra ändarna. Banka citrongräset, skär i ca 5 cm bitar och lägg i den kokande buljongen. Citrongräset skall bara ge smak och inte ätas när rätten serveras.
Skala och skiva ingefära, vitlök samt bananschalottenlök och tillsätt i buljongen tillsammans med
kaffirlimeblad och svamp. Låt koka i 10 minuter så smakerna gifter sig.
Tillsätt tomater, fisksås, socker, sambal samt pressa saft av 3 lime i soppan. Låt få ett uppkok.
Plocka korianderbladen från stjälkarna. Spara bladen och hacka stjälkarna.
Skär torsken i munsstora bitar och lägg i den kokande soppan. Dra av från värmen och låt stå med lock i 5 minuter. Smaka av med ev mer lime, socker och fisksås.
Finhacka koriander. Häll upp soppan i djupa skålar, toppa med koriander. Servera genast med nykokt jasminris och en klyfta lime.