Torskrygg med krämig savoykål

Torskrygg med krämig savoykål
Foto: Tv4

Torskrygg med krämig savoykål

14 ingredienser

45 m

Här kommer receptet på en riktigt festlig huvudrätt bestående av torskrygg med krämig savoykål och pocherat ägg.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Bakad torsk

  • 600 g torskrygg
  • 100 g smör
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka färsk dill

Krämig savoykål

  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g savoykål
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Pocherat ägg

  • 0,2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit 12 %

Gör så här

Bakad torsk

  1. Sätt ugnen på 125 grader
  2. Lägg torsken i en ugnssäker form, salta och låt den stå och snabbrimma 15-20 minuter.
  3. Hyvla smör över varje torskbit och toppa även med en dillvippa.
  4. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter tills innertemperaturen är 46-47 grader.

Krämig savoykål

  1. Koka upp grädden i en kastrull och låt den reducera ner till hälften, grädden ska bli krämig.
  2. Strimla under tiden savoykålen.
  3. Fräs kålen mjuk på medelvärme i en stekpannan med smör, den ska inte ta färg. Salta och peppra.
  4. Vänd ner savoykålen i den reducerade grädden och smaka av.

Pocherat ägg

  1. Koka upp vatten med lite salt.
  2. Knäck ner alla ägg i en skål och häll över ca 2 msk ättika. Låt stå i ca 3-4 minuter.
  3. Häll sedan ber äggen i kastrullen och låt sjuda i 3 minuter.
  4. Lyft sedan upp äggen med en hålslev och låt dem rinna av på en handduk.

Servering

  1. Lägg upp torken med tillbehören på tallrikar.