Härlig helgrätt där den goda såsen med parmesan i ger det där lilla extra åt fisken. Tips! Börja gärna med att salta fisken då hinner den rimmas lite medan du förbereder resten.
Blanda vitlök och persilja i en liten skål. Tillsätt olivolja, citronskal och citronsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Blanda slutligen i parmesanen. Täck över och ställ i kylen fram till servering.
Parmesansås
Blanda vispgrädde och riven parmesan i en kastrull. Låt smälta ihop på medelhög värme. Rör om till allt smält. Ta från värmen och låt svalna.
Tillsätt äggulor och finrivet citronskal i den avsvalnade parmesangrädden. Vispa ihop och tillsätt rapsoljan under vispning, först droppvis och därefter i en tunn stråle. Det ska bli en tjock och krämig sås. Smaka av med salt och citronsaft.
Torsk och broccoli
Sätt ugnen på 125 grader.
Salta fiskbitarna runt om, gör det gärna en stund innan så att fisken rimmas lite.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Hyvla 1 skiva smör över varje bit. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 46-56 grader, beroende på hur du föredrar din fisk (Catarina föredrar sin 46-48 grader).
Skär broccolin på längden så att du får långa buketter. Lägg i en form. Ringla över olivolja och salt och blanda runt.
Tillaga tillsammans med fisken i ugnen. När fisken är klar höjer du värmen och växlar till grillfunktion för att rosta på broccolin precis före servering.
Servering
Bred ut parmesanemulsion på en tallrik lite snyggt. Lägg på torsken. Lägg sen på den rostade broccolin lite oregelbundet. Ringla över gremolatan. Toppa med riven parmesan och klippt krasse.