Tortillapaj med tomat och zucchini

NYHET
Tortillapaj med tomat och zucchini
Foto: Lina Adamo

Tortillapaj med tomat och zucchini

Av: Elin Oresten

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

50 min

"Det är inte alltid man orkar göra pajdeg och då är tortillabröd det perfekta substitutet. Denna tortillapaj är enkel att sno ihop och känns väldigt lyxig!" /Elin Oresten

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 5 ägg
  • 1 dl mjölk (berikad vegetabilisk dryck eller valfri grädde)
  • 2 dl ost, riven
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 tsk salt (exkludera för barn under 1 år)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 zucchini (liten)
  • 2 kvisttomater (stora eller 250 g cocktailtomater)
  • 4 tortillabröd (gärna fullkorn)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa samman ägg, mjölk eller grädde, ost och basilika i en bunke. Salta och peppra.
  3. Riv zucchinin grovt och pressa ur vätskan. Skär kvisttomaterna i små bitar eller cocktailtomaterna i halvor.
  4. Halvera tre av tortillabröden och lägg
dem omlott längs med kanten av en pajform (24 cm i diameter), så att det skapas en kant. Lägg det fjärde tortillabrödet i botten så att hela formen blir täckt av bröd. Detta är ”pajskalet”.
  5. Lägg zucchini och tomat i botten på skalet och fyll på med äggstanningen.
  6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter, tills äggstanningen har stelnat och pajen har fått fin färg.

Åldersanpassning:

  • 6–9 månader:
    Skär pajen i långa bitar, skär bort eventuella hårda bitar.

  • 9*–12 månader:
    Skär pajen i små bitar, skär bort eventuella hårda bitar.

  • 12 månader och uppåt:
    Skär pajen i små bitar som är lätta att äta med gaffel.

  • När barnet utvecklat ett pincettgrepp