Toscakaka med brynt smör och saltkola
NYHET
Foto: TV4
Toscakaka med brynt smör och saltkola
Ingredienser
Toscakaka
- 100 g mandelmjöl
- 80 g vetemjöl
- 250 g äggvita
- 200 g florsocker
- 200 g smör, brynt
- salt
Rabarberkompott
- 250 g rabarber, skuren i bitar
- 0,5 vaniljstång, fröna urskrapade
- 50 g jordgubbar, halverade
- 175 g strösocker
- fläderblomssaft, efter smak (eller färska blommor)
- 1 citron
Saltkola
- 100 g strösocker
- 100 g vispgrädde
- 40 g sirap
- 40 g smör
- salt
Till servering
- vispgrädde, lättvispad
- fläderblommor
Gör så här
Toscakaka
- Blanda mandelmjöl, vetemjöl, äggvita och florsocker. Tillsätt smöret under omrörning.
- Häll smeten i en form och grädda på 165 grader, varmluft, ca 30 minuter.
Rabarberkompott
- Koka ihop alla ingredienser och smaksätt med finrivet citronskal efteråt.
Saltkola
- Koka ihop alla ingredienser i en kastrull till bra konsistens och färg, ca 120 grader.
Servering
- Bjud kakan med kompott, saltkolasås och lite vispad grädde. Toppa med fläderblommor.