Toscakaka med nötter och kokos

Toscakaka med nötter och kokos
Foto: Caroline Tengen

Toscakaka med nötter och kokos

15 ingredienser

1 h

En mjuk sockerkaka med ett härligt täcke av nötter och kokos blandat med sirap och grädde! Kan det bli bättre?

Dansukker EKO strösocker
Dansukker EKO Strösocker

Dansukker EKO strösocker

EKO socker är ett ekologiskt strösocker tillverkat av sockerbetor odlade i Sverige och Danmark.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10

Sockerkaka

  • 100 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl Dansukker EKO Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Toscasmet

  • 75 g pistagenötter
  • 75 g pekannötter
  • 50 g mandelspån
  • 50 g kokos
  • 75 g smör
  • 0,5 dl Dansukker Farinsocker
  • 0,5 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 1,5 msk vispgrädde
  • 1,5 msk vetemjöl

Gör så här

Sockerkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en springform som är 21 cm i diameter.
  3. Smält smör och tillsätt mjölk.
  4. Vispa ägg och strösocker poröst.
  5. Vänd ner smörblandningen och rör om.
  6. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner. Rör till en jämn smet och häll ner i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  8. Gör toscasmeten medan sockerkakan gräddas.

Toscasmet

  1. Hacka pistagenötter och pekannötter och blanda tillsammans med flagad mandel och kokos. Ställ åt sidan.
  2. Smält smör och tillsätt farinsocker, sirap, grädde och mjöl. Koka upp några minuter medan du rör om.
  3. Ställ kastrullen åt sidan och vänd ner nötblandningen.
  4. Ta ut sockerkakan och bred försiktigt på toscasmeten.
  5. Sätt upp gallret högre i ugnen och grädda kakan i ca 10 minuter.
TIPS!
Fler tips!
Toscapaj

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer