Lägg ner blåmusslorna och slå på lite vatten så att musslorna ångas ordentligt. Kolla så att samtliga öppnar sig och ta bort dem som inte gör det. Ställ åt sidan.
Finhacka gul lök, silverlök, vitlök, persilja och chilifrukten.
Hetta upp oljan i en gryta och lägg i lök, chili, vitlökshack och tomatpuré. Häll i rödvinet så att smakerna kokas ihop. Ta i de konserverade körsbärstomaterna.
Hacka upp sellerin och lägg i den.
Lös upp fiskbuljongen i lite kokande vatten eller smula ned tärningarna direkt i grytan. Låt det hela puttra på medelhög värme en stund och skär under tiden upp den vita fisken i lite större bitar.
Rensa bläckfisken och skär den i strimlor. Tillsätt fiskbitarna i grytan tillsammans med bläckfisk. Tillsätt de öppnade musslorna tillsammans med hjärtmusslorna och sist de kokta räkorna. Häll gärna i lite av spadet från musslorna också.
Salta och peppra efter smak och behov. Strö över hackad persilja och lägg i citronklyftorna. Serveras med ett gott surdegsbröd.