Rustik och värmande soppa från det italienska köket med svartkål, zucchini och bönor. Servera med nyriven parmesan, ett gott bröd och extra olivolja.
Se Isabella Morrone laga receptet
Ingredienser
1 gul lök
1 morot
1 potatis, stor
0,5 zucchini
5 blad svartkål
1 selleristjälken
400 g krossade tomater
1 burk färdigkokta borlottibönor
1 l kycklingbuljong
1 lagerblad
olivolja
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Skala och hacka lök och morot fint. Skär sellerin i ungefär lika små bitar som moroten och löken. Skala potatisen, skär den och zucchini i cm-stora tärningar.
Skär bort den lite hårda stjälken från svartkålsbladen. Skär bladen i mindre bitar.
Fräs alla grönsaker i olja i en stor kastrull eller gryta utan att de tar färg.
Häll i buljongen när grönsakerna mjuknat något. Låt koka upp och tillsätt därefter lagerblad, krossade tomater och bönor. Låt koka ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med surdegsbröd och riv över parmesan på soppan. Ringla gärna på lite extra olivolja.