Chilisyltade kantareller

POPULÄRT
Chilisyltade kantareller
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Chilisyltade kantareller

10 ingredienser

Sötsyrliga, inlagda kantareller med chili, ingefära och koriander. Servera som tillbehör till asistiska rätter, till söndagssteken eller till en god gryta!

Ingredienser

  • 450 g kantareller
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk spiskumminfrö

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna.
  2. Koka upp ättika, vinäger, socker och vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt ingefära, chili, lök och kryddor.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svampen håller upp till 3 månader i oöppnad förpackning.