Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Tove Nilssons munkar
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilssons munkar
916
Spara
Av:
Tove Nilsson
9
ingredienser
Klassiska fluffiga munkar rullade i socker.
Bakverk
Bullar & vetebröd
Ingredienser
12 - 14 stycken
1,5 dl mjölk, ljummen
1,5 dl strösocker
0,5 förp jäst (à 50 g)
2 ägg
9 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
1 l neutral rapsolja
2 dl strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke.
Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns.
Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en hushållsassistent.
Arbeta degen ca 10 minuter i en hushållsassistent eller 15 minuter för hand.
Täck med bakduk och jäs ca 1 timme till dubbel storlek.
Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock.
Ta ut runda ringar med en utstickare.
Jäs ytterligare 30 minuter.
Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida.
Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
Rulla i strösocker och servera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut