Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Saffran- och konjakstryffel
Foto: Tove Nilsson
Saffran- och konjakstryffel
49
Spara
Av:
Tove Nilsson
6
ingredienser
Tryffel med konjak och saffran, en hit! /Tove Nilsson
Bakverk
Glutenfri bakning
Godis
Julbaka
Julgodis
Julmat
Ingredienser
stycken
300 g vit bakchoklad
1 dl vispgrädde
1 förp saffran
1 msk cognac
100 g mörk choklad 70 %
0,5 dl kakao
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke eller skål tillsammans med grädde och saffran.
Smält över vattenbad till en slät smet.
Blanda i konjak och tag av från värmen.
Låt stå framme i rumstemperatur att svalna.
Ställ smeten i kylen när den svalnat och låt stå över natten.
Tag ut smeten och forma till runda bollar.
Ställ kallt.
Smält den mörka chokladen och lägg en liten klick choklad i handen.
Rulla saffranstryffeln mellan händerna så att den täcks av choklad.
Rulla den sedan i kakao.
Förvara tryffeln i kylen.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut