De här rörorna är tänkta att ätas med en bit bröd. Servera som aptitretare eller som mellanmål. Till hummusen behövs tahini, sesampasta, som ger hummusen dess speciella karaktär.
Tzatziki: Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet. Låt gurkraspet stå och vattna ur en stund med 1 tsk salt. Krama ut vätskan och blanda med yoghurten. Pressa ner vitlöksklyftan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar, pressad citron och olivolja.
Guacamole: Skala och finhacka löken. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Skålla, skala och hacka tomaten. Mosa avokadon med en gaffel. Blanda snabbt i saften av lime. Blanda ner lök, tomat och spansk peppar. Pressa ner vitlöken och krydda med salt.
Hummus: Låt kikärterna rinna av. Spara spadet. Mixa kikärterna med tahini, citronsaft och olivolja. Pressa ner vitlöken. Krydda med nymalen svartpeppar. Använd spadet från kikärterna och spä med till lagom konsistens.