Med en salladsbas kan du göra sallad på nästan vad som helst. Här kommer några förslag! Servera färdigköpt dressing till.
Ingredienser
Salladsgrund:
250 g salladsblad (blandade)
1 tomat
10 cm gurka
Skaldjurssallad:
400 g skalade räkor (eller krabba eller crabfish)
100 g ärtor
100 g majskorn
12 sparrisar (från burk)
Till dekoration:
dill
citron
Kycklingsallad:
400 g grillad kyckling
1 avokado
4 skivor bacon
0,5 äpple
0st- och skinksallad
150 g kokt skinka (eller rökt)
150 g ost
0,5 röd paprika
4 ananasringar (på burk)
Gör så här
Salladsbas: Skölj och dela sallatsblad, gärna flera olika sorter som frisée, rosso, ekblad eller rucola. Klyfta en tomat och skär gurkan i mindre bitar och blanda i. Sedan kan du "bygga" vidare på din sallad åt olika håll.
Skaldjurssallad: Blanda salladen med ärter, majs, skalade räkor, krabba eller crabfish samt sparris. Dekorera med citron och dill. Tips: Servera med rhode island-dressing.
Kycklingsallad: Knaperstekt baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingköttet i mindre bitar, dela avokadon, ta ut kärnan och skär avokadon i klyftor. Skär även äpplet i klyftor. Blanda med salladen. Tips: Servera med currydressing eller blue cheese-dressing.
Ost- och skinksallad: Tärna osten och skinkan, strimla paprikan och skär ananasringarna i mindre bitar. Blanda med salladen. Tips: Servera med rhode island-dressing.