Tre sorters cookies på en deg

POPULÄRT
koket.se
Tre sorters cookies på en deg
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Tre sorters cookies på en deg

15 ingredienser

1 h

Härligt segmjuka cookies - en med vit choklad och syrliga hallon, en klassiker med nötter och choklad och en riktigt chokladig med kakao och chokladbitar.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner stycken (8 av varje sort)

Grunddeg cookies

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg, rumsvarmt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk majsstärkelse

Smaksättning - Chocolate chunk

  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 50 g hasselnötter, skalade och grovhackade

Smaksättning - Vit choklad & hallon

  • 100 g vit bakchoklad, grovhackad
  • 25 g frystorkade hallon

Smaksättning - Dubbelchoklad

  • 2 msk kakao
  • 2 tsk espressopulver
  • 100 g mörk choklad, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  4. Tillsätt i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. Fördela degen i tre bunkar. Tillsätt smaksättning i respektive bunke. Arbeta in till en jämn deg. I double chocolate chip cookies behöver du först arbeta in kakaon innan du arbetar in chokladbitarna för att kakaon ska fördela sig jämnt i degen.
  6. Ställ degarna i kyl i ca 30 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
  7. Dela varje deg i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll och fördela på plåtarna med generöst med mellanrum.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Den plåt som inte gräddas kan med fördel stå i kylen under tiden.
  9. Låt kakorna ligga kvar på plåtarna i ca 3 minuter innan du försiktigt flyttar över dem på ett galler med t ex en stekspade. Låt svalna helt.