Härligt segmjuka cookies - en med vit choklad och syrliga hallon, en klassiker med nötter och choklad och en riktigt chokladig med kakao och chokladbitar.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
Tillsätt i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Fördela degen i tre bunkar. Tillsätt smaksättning i respektive bunke. Arbeta in till en jämn deg. I double chocolate chip cookies behöver du först arbeta in kakaon innan du arbetar in chokladbitarna för att kakaon ska fördela sig jämnt i degen.
Ställ degarna i kyl i ca 30 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör.
Dela varje deg i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll och fördela på plåtarna med generöst med mellanrum.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Den plåt som inte gräddas kan med fördel stå i kylen under tiden.
Låt kakorna ligga kvar på plåtarna i ca 3 minuter innan du försiktigt flyttar över dem på ett galler med t ex en stekspade. Låt svalna helt.