Tre sorters havrekakor

Tre sorters havrekakor
Foto: TV4
Tony Irving
Tony Irving

Tre sorters havrekakor

11 ingredienser

2 h

Ingefärskakor doppade i mörk och vit choklad, kokos- och russinkakor samt färgglada pride cookies med chokladknappar. Grunddegen till alla kakorna är baserade på ett familjerecept med havre /Tony

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor

Grunddeg

  • 150 g strösocker
  • 300 g mjukt margarin
  • 300 g havregryn
  • 150 g vetemjöl

Ingefärskakor

  • malen ingefära
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g vit bakchoklad

Kokos- och russinkakor

  • 1,5 dl kokos, riven
  • 1,5 dl russin

Pride cookies

  • 150 g chokladknappar
  • geléfärger (gröna, röda, blåa och gula)

Gör så här

Deg

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra eller klä 4 plåtar med bakplåtspapper.
  2. Blanda margarinet och sockret. Tillsätt havregryn och mjöl.
  3. Häll över allt i en mixer och kör det tills det är blandat och mjukt. Dela degen på tre lika delar.

Ingefärskakor

  1. Tillsätt malen ingefära i en av degarna.
  2. Kavla ut degen. Stansa ut ca 15 kakor med en rund stans.
  3. Lägg kakorna på plåt och grädda i ugnen ca 8 min men håll kolla så de inte bränns! Ta ut kakorna och låt dem svalna.
  4. Smält den mörka chokladen. Täck kakorna i chokladen.
  5. Smält den vita chokladen. Gör en spritspåse av bakplåtspapper. Spritsa sedan den vita chokladen på den mörka i valfritt mönster.

Kokoskakor

  1. Tillsätt kokos och russin i en av degarna.
  2. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut ca 15 kakor så de ser ut som åttor på bakplåtspapper på en plåt.
  3. Grädda i ugnen i ca 8 min men håll koll så de inte bränns! Låt svalna.

Pride cookies

  1. Tillsätt chokladknapparna i den sista degen.
  2. Dela upp degen i fyra lika stora delar. Färga delarna i fyra olika färger – grön, blå, röd och gul.
  3. Gör 15 små bollar av varje färg. Ta en boll av varje färg och gör en stor boll.
  4. Lägg bollen på en plåt och platta till den litegrann.
  5. Grädda i ca 8 min men håll koll så de inte bränns! Låt svalna och servera!