Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och smaksätt varje enligt nedan.
Småkakor med mörk choklad och flingsalt
Tillsätt hackad mörk choklad till degen. Rulla degen till en längd med diameter på ca 4 cm.
Ställ in i kylskåpet för att stelna i minst 30 minuter innan du skär rullen i ca 0,5 cm breda skivor.
Fördela kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna fått en matt finish. Garnera med flingsalt så fort de kommit ut ur ugnen.
Syltkakor
Dela degen i ca 14 lika stora delar. Rulla varje degbit till en jämn boll, lägg på en plåt med bakplåtspapper och använd skaftet på en slickepott för att försiktigt göra en grop i mitten på degbollen. Fyll gropen med hallonsylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Kakorna ska fortfarande vara bleka men fått en matt yta.
Chokladkakor
Tillsätt kakao till degen. Arbeta ihop tills den fått en jämn färg.
Rulla degen till en längd med diameter på ca 4 cm. Ställ in i kylskåpet ca 30 minuter.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till rullen lite lätt med en gaffel. Pensla längden med en blandning av ägg, lite salt och en skvätt vatten. Garnera med pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter eller tills kakorna fått en matt finish. Låt svalna kort och skär sedan i ca 2 cm breda bitar på diagonalen.