Eleganta små pajer fyllda med en kokoskräm och toppade med en fluffig mascarponekräm och kompott på jordgubb med passionsfruktlikör.
Ingredienser
Pate sucreé
120 g vetemjöl
112 g smör
50 g kokosmjöl
62 g florsocker
1,8 g salt
30 g äggula
15 g ägg
Pajfyllning
25 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpaste
100 g riven kokos
1 ägg
0,5 msk vetemjöl
Mascarponegrädde
500 g vispgrädde, kall
2 vaniljstänger
250 g mascarpone, kall
100 g florsocker
1 msk vaniljpaste
Basilika- och jordgubbskompott
150 g jordgubbar
90 g syltsocker
3 msk passionsfruktslikör
1 kruka färsk basilika
ev ätbara blommor
Gör så här
Pate sucreé
Vispa ihop florsocker, salt och kallt smör med en degblandare eller mixer till en sandliknande textur.
Blanda ihop äggulan och det hela ägget. Tillsätt i mjöl- och smörblandningen under konstant vispning. Blanda tills det precis går ihop till en klump, inte mer.
Kavla ut degen tunt och fodra dina pajformar med den. Ställ in formarna i frysen i 15 minuter.
Ta ut pajformarna och grädda i 10-15 minuter i 180 grader varmluft.
Pajfyllning
Blanda ihop smör, socker och vaniljpaste. Tillsätt riven kokos i bunken och blanda. Rör i ägget och därefter mjölet-
Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Grädda ytterligare i 7-8 minuter.
Mascarponegrädde
Vispa ihop alla ingredienser på låg hastighet tills det blivit fluffigt och spritsbart.
Basilika- och jordgubbskompott
Ansa och skär jordgubbarna smått.
Koka upp jordgubbarna tillsammans med socker, basilika och passionsfruktlikör. Låt svalna helt.
Montering
Spritsa mascarponegrädden på pajerna. Toppa med kompotten och gärna ätbara blommor.