Tsatsiki - Maro Papadopoulou recept

Tsatsiki - Maro Papadopolous recept
Foto: Ulrika Pousette

Tsatsiki - Maro Papadopoulou recept

Av: Maro Papadopoulou

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

1 h

Tsatsiki serveras ofta i både Grekland och på Cypern, där kommer de ut på bordet direkt och finns sen där hela måltiden. Många väljer att doppa sitt bröd i den vita dipsåsen baserad på yoghurt, vitlök och gurka.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g yoghurt
  • 0,5 gurka, riven och avrunnen
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Garnering

  • torkad mynta
  • 2-3 oliver

Gör så här

  1. Lägg yoghurten i en skål.
  2. Skala gurka på längden så att den blir randig. Riv den sedan grovt på ett rivjärn och krama ut vätskan.
  3. Blanda ner vitlök, vitvinsvinäger, olivolja och salt och rör väl. Rör ner detta i yoghurten, blanda väl och kyl före servering.
  4. Strö över mynta och toppa med några oliver.