Tuna melt - varm tonfiskmacka

POPULÄRT
koket.se
Tuna melt - varm tonfiskmacka1
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Tuna melt - varm tonfiskmacka

16 ingredienser

20 min

En amerikansk klassiker värdig att serveras som middagsmacka. Mellan frasiga bröd göms en krämig tonfiskröra och smältande god ost. Mums!

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor vitt surdegsbröd
  • 2 tomater, skivad
  • 200 g cheddarost, riven
  • smör

Tonfiskröra

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 0,5 rödlök
  • 4-5 cornichons
  • 6-8 inlagd jalapeño
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt

Till servering

  • krispsallad
  • 0,5 rödlök
  • oliver
  • citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka cornichons, jalapeño och persilja till röran. Blanda ihop med tonfisk, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt.
  3. Bred smör på brödskivorna. Fördela tonfiskröra på hälften av dem. Toppa med riven ost och tomat. Lägg på resterande brödskivor som lock.
  4. Tryck till och lägg mackorna på bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen 6-7 minuter.
  5. Servera med en sallad på krispsallad, rödlök och oliver dressad med färskpressad citronsaft.