Hemgjort tunnbröd

Tunnbröd från Nyhetsmorgon
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Hemgjort tunnbröd

5 ingredienser

20 m

Klassiskt tunnbröd är enkelt att baka och passar perfekt som tillbehör till middagen, lunchen eller precis som det är med något gott tillbehör.

Ingredienser

portioner stycken
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 dl vatten, ljummet
  • olja till stekning (eller smör)

Gör så här

  1. Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig.
  2. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs.
  3. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter. Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg.
  4. Lägg direkt i folie eller handduk så de håller sig mjuka.