Tunnbröd med varmrökt lax

Tunnbröd med varmrökt lax
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Tunnbröd med varmrökt lax

15 ingredienser

30 min

Hemgjorda tunnbröd med varmrökt lax, fetaost och syrad lök blir populära mackor att njuta av till antingen lunch, picknick och som matigt mellanmål.

Ingredienser

portioner

Tunnbröd

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk

Fetaostkräm

  • 120 g fetaost
  • 100 g crème fraîche
  • citron
  • salt

Picklad lök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk cassonadesocker
  • 0,5 dl vitvinsvinäger

Montering

  • 320 g varmrökt lax
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

Tunnbröd

  1. Blanda allt i en blandare och låt stå i 10 minuter.
  2. Kavla sedan ut degen och stek bröden i smör.

Fetaostkräm

  1. Krossa fetaosten och blanda med resterande ingredienser.
  2. Smaka upp med citron och salt.

Picklad lök

  1. Strimla löken och koka upp den med socker och vinäger.
  2. Låt kallna.

Montering

  1. Fyll rullarna med fetaost, varmrökt lax, picklad lök och salladslök.