Häll mjölk, vatten, salt, jäst, socker, sirap och brödkryddor i en stor skål. Vispa ordentligt så sockret och saltet smälter. Rör ner det rumsvarma smöret.
Häll i kornmjölet och vispa till en homogen smet. Ta bort vispen och fortsätt med en slickepott för att binda ihop det starka vetemjölet. När degen är homogen, täck med en duk eller lock och låt degen vila i 45 minuter.
Efter vilan kan degen dras lite från kanterna till mitten med blöta händer så den får lite styrka. Ställ degen på en ljummen plats i 2-3 timmar eller tills den har kommit igång (att jäsa). Placera degen i kylen till ytterligare 12 till 24 timmar kalljäsning.
Skrapa ut degen på en mjölat bord och dela i bitar på 80-100 g som du sedan ska rundrova. Låt degbitarna vila några minuter. Ta ganska mycket mjöl på bakbänken och tryck degbollen med fingrarna för att ge den en fin rund form. Fortsätt kavla med en krysskavel till ett tunt och fint tunnbröd.
Stek tunnbröden i en het stekpanna.
Placera de nybakade tunnbröden på varandra direkt under en duk så de inte torkar. Förvara dem i en plastpåse
Rödbetsblastpesto
Mixa blast, olja och vitlök i en mixer, tillsätt pinjenötter och parmesanost och mixa till en kräm.
Fyllning
Koka 15 rödbetor i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna och skala dem. Skiva dem i klyftor och vänd upp med lite salt, peppar, hackad persilja.
Hyvla morötterna tunt på en mandolin och lägg i kallt vatten så de krispar till sig.
Lägg osten på en plåt och bränn av dem med en brännare tills de har en gyllenbrun färg.
Bred smör på brödet, lägg på några salladsblad, lägg på rödbetor, morötter och ost och häll tillslut över peston och rulla ihop. Servera direkt!