En fantastiskt god brunchrätt med pocherat ägg, hett chilismör och vitlöksyoghurt. En ny favorit för alla som vill testa, ett riktigt gott och trevligt sätt att starta helgen på!
Blanda ihop yoghurt, fint riven vitlök, salt och dill i en skål.
Sprid ut yoghurtkrämen på en tallrik. Ställ åt sidan medan du pocherar äggen.
Fyll en djup och rymlig stekpanna men vatten. Låt vattnet koka upp och sänk sedan värmen till medelvärme så att vattnet bara sjuder.
Tillsätt äppelcidervinäger och rör om.
Knäck 1 ägg i taget i en sil över en skål. Låt vätska rinna av innan du försiktigt vänder över ägget i en skål och sedan försiktigt har ner ägget i vinägervattnet. Upprepa för båda äggen.
Låt ägget pocheras i 3 minuter innan du försiktigt lyfter upp det med en hålslev och låt det kort rinna av på hushållspapper. Lägg det sedan på yoghurtbädden.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes. Låt puttra försiktigt i ca 30 sekunder så att smöret hinner ta smak från kryddorna innan du ringlar smöret över äggen och yoghurten.
Garnera med chilliflakes, färsk dill och flingsalt. Servera direkt med pitabröd.