Turkisk biffgryta med pitabröd

koket.se
Turkisk biffgryta med pitabröd
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Turkisk biffgryta med pitabröd

12 ingredienser

30 min

Snabblagad gryta med lövbiff och paprika där allt enkelt lagas i en och samma stekpanna. Servera gärna med pitabröd.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 biffar (t ex lövbiff)
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 röd paprika
  • 3-4 sivri (eller grön paprika)
  • 4-5 tomater
  • 1-2 färsk chilifrukt (om du gillar hetta, annars uteslut)
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning

Till servering

  • pitabröd (eller ris)

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka tomaterna i tärningar. Hacka lök, paprika och sivri.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Du kan tillaga rätten på grillen eller på spisplattan. Stek köttet tills det får färg. Vänd i lök och stek i 3-4 minuter. Vänd i paprika, sivri och chili och stek i 2-3 minuter.
  3. Krydda med timjan, paprikapulver och stek i ca 7 minuter. Vänd i tomaterna, rör om, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 15 minuter.
  4. Servera rätten med bröd. Även ris passar perfekt till rätten.