Två sorters knäckepizza

koket.se
Två sorters knäckepizza
Foto: TV4

Två sorters knäckepizza

Av: Josef Hakimi

Från: Nyhetsmorgon

32 ingredienser

25 m

Tacopizza med tacosfärs, jalapeños och nachochips och Cypernpizza med paprika, fetaost, pesto och soltorkade tomater.

Se Josef Hakimi laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 runda knäckebröd med hål

Tomatsås till två knäckepizzor

  • ca 500 g pressade tomater, på burk
  • salt (efter smak)
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk extra virgin olivolja

Ostblandning

  • 150 g pizzaost, riven
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 150 g mozzarellaost, riven

Fyllning nr 1 (Cypern)

  • 50 g champinjoner, skivade
  • 50 g röd paprika, tärnad
  • 50 g grön paprika, tärnad
  • 30 g soltorkade tomater, i olja
  • 80 g fetaost
  • 40 g valnötter
  • 2 msk grön pesto
  • 20 g rucolasallad
  • 2 msk honung

Fyllning nr 2 (Tacopizza)

  • 0,5 dl rapsolja
  • 20 g gul lök, hackad
  • 100 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk taco kryddmix
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 30 g rödlök, hackad
  • 20 g röd paprika, tärnad
  • 3 msk tacosås
  • 20 g jalapeño
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 20 g nachochips

Gör så här

Tomatsås

  1. Blanda alla ingredienser med stavmixer.

Ostblandning

  1. Blanda osten väl.

Knäckepizza Cypern

  1. Sätt ugnen på 250 grader. När temperaturen är 250 grader, sätt in ugnens inställning på enbart undervärme.
  2. Bred tomatsåsen på knäckebrödet och lägg på ca 170 g ost. Lägg på champinjoner, röd och grön paprika, soltorkade tomater, fetaost, valnötter och pesto.
  3. Stoppa knäckepizzan i mitten av ugnen och grädda i 8-9 min. Ta ut knäckepizzan och lägg på rucola och ringla över honung.

Knäckepizza taco

  1. Sätt ugnen på 250 grader. När temperaturen är 250 grader, sätt in ugnens inställning på enbart undervärme.
  2. Bryn gul lök i olja och lägg sedan i köttfärsen. När köttfärsen är färdigstekt så krydda med tacokrydda, peppar och salt. Sila bort oljan efter stekningen.
  3. Bred ut tomatsåsen på knäckebrödet och lägg på ca 170 g ost.
  4. Lägg på rödlök, tacofärs, jalapeños, paprika och tacosås.
  5. Stoppa knäckepizzan i mitten av ugnen och grädda i 8-9 min.
  6. Ta ut knäckepizzan och lägg på några klickar crème fraiche och nachochips på.