Twisted buffalo wings

koket.se
Twisted buffalo wings
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Twisted buffalo wings

22 ingredienser

1 h 30 min

"Låt vingarna vila i kylen i minst 30 minuter efter att du blandat dem med bakpulver och kryddor. Detta torkar ut skinnet och gör dem ännu krispigare i ugnen.
Lägg vingarna på ett oljat ugnsgaller med en plåt under för att få luftcirkulation runt dem." /Markiz Tainton

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingvingar

  • 1 kg kycklingvinge
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk bakpulver

Sås

  • 50 g smör
  • ca 0,5 dl sriracha
  • ca 0,5 dl buffalo-sås (t.ex. Frank’s RedHot)
  • 2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger

Blue cheese-dipp

  • 100 g ädelost (t.ex. Saint Agur, Gorgonzola eller en klassisk blue cheese)
  • 1 dl crème fraîche (eller gräddfil för en lättare variant)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft (eller vitvinsvinäger)
  • 1 tsk worcestersås (valfritt, ger djupare smak)
  • 1 klyfta vitlök, riven eller pressad (liten)
  • salt
  • peppar

Servering

  • färsk koriander, hackad
  • ev stjälkselleri, i stavar (valfritt)
  • ev morot, i stavar (valfritt)

Gör så här

Kycklingvingar

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda kycklingvingarna med olivolja, salt, peppar, vitlökspulver och bakpulver i en skål. Bakpulvret hjälper till att göra skinnet extra krispigt.
  3. Lägg vingarna på ett oljat ugnsgaller med en plåt under för att få luftcirkulation runt dem.
  4. Grädda i ugnen i 40 minuter och vänd efter halva tiden.

Sås

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt sriracha, buffalo-sås, honung och äppelcidervinäger.
  3. Låt sjuda i 2-3 minuter och rör om.

Blue cheese-dipp

  1. Mosa osten med en gaffel i en skål tills den är ganska slät men fortfarande har lite bitar kvar.
  2. Blanda i crème fraîche, majonnäs, citronsaft och worcestersås.
  3. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt gärna dippen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering så att smakerna utvecklas.

Servering

  1. Lägg de nyrostade vingarna i en stor skål.
  2. Häll över såsen och blanda ordentligt så att alla vingar täcks.
  3. Toppa med hackad koriander och servera med selleri och blue cheese-dipp.