Twixkaka

Twixkaka
Foto: Matton
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Twixkaka

Av: Köket.se

Från: Köket

5 ingredienser

1 h

Twixkaka är lika enkel att göra som den är populär! Spröd mördegsbotten toppas med karamelliserad mjölk (dulce de leche) och choklad.

Har du sötad kondenserad mjölk hemma? Läs här om hur du får den karamelliserad.

Ingredienser

portioner form
  • 170 g vetemjöl
  • 60 g strösocker
  • 120 g smör
  • 1 förp dulce de leche
  • 100-150 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Smörj en liten fyrkantig/rektangulär form.
  3. Blanda mjöl, socker och smör i en bunke. Tryck sedan ut degen i formen. Picka med en gaffel.
  4. Baka i ugnen ca 15-20 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Bred sedan den karamelliserade mjölken på mördegsbotten. Ställ i kyl.
  6. Smält chokladen, häll sedan över kakan. Låt stelna i kyl. Skär upp i rutor och njut!