Tzatziki med dill

Tzatziki med dill
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Tzatziki med dill

6 ingredienser

15 m

En krämig tzatziki passar perfekt till en mängd olika rätter. Den här versionen är smaksatt med dill och kan bli perfekt som tillbehör till midsommar eller andra festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka
  • ca 1 tsk salt
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Riv gurkan på ett rivjärn.
  2. Blanda gurkan med 0,5 tsk salt och låt ligga i en bunke i ca 10 minuter.
  3. Krama ur vätskan och blanda gurkan med yoghurt, vitlök och dill.
  4. Smaka av så att det är en god sälta på tzatzikin.
  5. Ringla över olja och ställ svalt fram till servering.