Rör ihop en glaze av soja, honung och ingefära. Salta och peppra.
Smörj in fläsket med glazen. Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen 45-50 minuter under ösning med smör som klickas på efter ca 15-20 minuter.
Kör på grill på hög värme sista fem minuterna. Låt vila ca 10-15 minuter. Skyn som bildats i pannan has ned i såsen. Smaka först så det inte är för salt.
Sås
Dela, kärna ur och finhacka äpple. Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka persiljan fint och skär gräslöken fint.
Fräs löken och hälften av de finhackade äpplena i smör. Slå på cider och låt koka ca 20 minuter. Sila av såsen och häll ner i en ny ren kastrull.
Montera ner smör i stora klickar. Häll i resten av det finhackade äpplet, gräslök och persilja. Låt äpplet bli varmt i såsen men inte mjukt. Smaka av.
Dip
Hacka persiljan fint och skär gräslöken fint.
Rör ihop grönmögelost med majonnäs och yoghurt. Salta, peppra och ha i persilja och gräslök samt lite finrivet citronskal.
Servering
Skiva köttet tunt, slå på lite sås, och ha resten bredvid. Servera med grönmögeldipen bredvid.