Perfekt tillagad lax i ugn serveras i detta recept med en sås som du sent kommer glömma - hollandaise på brynt smör. För krisp och färg bjuds råstekt sparrisbroccoli till.
Salta och peppra fisken. Ringla över lite olja och gnid in fisken med den. Lägg fisken i en ugnssäker form.
Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 50 grader.
Gör under tiden såsen. Bryn smöret tills det blir gyllene och doftar nötigt under vispning. Dra bort från värmen och låt svalna.
Vispa ihop äggulor, citronsaft, rivet citronskal och vatten i en kastrull. Värm upp under omrörning på medelhög värme tills det blir 65 grader, det skall precis bara gå ihop till en kräm.
Tillsätt det brynta smöret i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en knivsudd cayennepeppar.
Råstek sparrisbroccolin i smör, salta.
Slunga den kokta potatisen i smör, dill och flingsalt.
Servera den perfekt stekta laxen med den magiskt goda såsen, potatisen och den råstekta sparrisbroccolin. Dekorera med en dillvippa!