Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret

Knorr Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret
Foto: Köket

Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret

6 ingredienser

25 min

Låt laxen och grönsakerna sköta sig själva i ugnen, samtidigt som de får massvis med smak! Enklare än så blir det inte.

Ingredienser

portioner
  • 4 laxfiléer, frysta
  • 4 morötter (gärna i olika färger)
  • 2 rödlökar
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 port ris, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
  2. Skala och dela morötter och lök i mindre delar. Sprid ut runt laxen.
  3. Blanda smöret med buljongtärning. Bred kryddsmöret på laxfiléerna och klicka ut över grönsakerna.
  4. Baka i ugnen ca 10-15 minuter, tills laxen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
  5. Servera med ris och ös med smöret som samlas i formen.