Ugnsbakad ravioli

Ugnsbakad ravioli ny
Jennifer Eriksson profilbild
Jennifer Eriksson profilbild

Ugnsbakad ravioli

10 ingredienser

30 m

Ugnsbakad ravioli med ett krispigt täcke av panko och parmesanost är en riktigt populär vardagsräddare.

Ingredienser

portioner
  • 1 lök, finhackad
  • olivolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • ca 100 g tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 0,75 dl pankoströbröd
  • pasta (färsk fylld pasta eller ravioli)

Gör så här

  1. Fräs lök i olivolja tills den är genomskinlig. Tillsätt vitlök och tomatpuré. Fräs i minst 10 minuter tills det är rött som tegelstenar och doftar karamelliserad tomat.
  2. Häll i grädde, krossade tomater och vatten. Blanda runt och ta bort panna från plattan.
  3. Finriv parmesanost och blanda med pankoströbröd.
  4. Häll såsen i en ugnsform eller behåll den i pannan om den tål ugn.
  5. Lägg den okokta pastan i såsen så att den täcks.
  6. Strö på parmesanblandningen.
  7. Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter.