Ugnsbakad torsk med äggsallad och stekt blomkål

POPULÄRT
koket.se
Ugnsbakad torsk med äggsallad och stekt blomkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Ugnsbakad torsk med äggsallad och stekt blomkål

13 ingredienser

30 min

En enkel men otroligt god middag med ugnsbakad fisk, ägg- och ansjovissallad och stekt blomkål. Perfekta smaker tillsammans och en middagsrätt alla kan laga hemma!

logo
Tommy Myllymäki 2024 KM

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 4 ägg
  • salt
  • 25 g smör, hyvlat
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 10 ansjovisfiléer
  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 blomkål
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Koka äggen hårda och kyl ner dem.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Skala äggen och riv dem på grova sidan på rivjärnet. Blanda med fint skurna örter, ansjovis, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär blomkålen i mindre bitar. Bryn smör i en stor stekpanna och lägg sedan ner blomkålen med snittytan nedåt. Låt steka på medelvärme i ca 8-10 minuter.
  5. Lägg fisken i en ugnsform. Lägg en skiva hyvlat smör på varje fiskbit.
  6. Baka fisken ca 7-10 minuter, lite beroende på hur tjock fisken är.
  7. Vänd runt blomkålen i stekpannan precis innan servering.
  8. Ta ut fisken och servera med äggsalladen och blomkålen.