Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous

koket.se
Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous

11 ingredienser

30 min

Enkel och god vardagsrätt med torskrygg som täcks av ett täcke med färskoströra smaksatt med vitlök, basilika och soltorkade tomater.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner

Torsk med färskoströra

  • 4 bitar torskrygg (à ca 125 g)
  • 200 g färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar

Couscous

  • 2 dl couscous
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 msk tomatpuré
  • olivolja

Gör så här

Ugnsbakad torsk

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka soltorkad tomat och basilika.
  3. Blanda ihop med färskost och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klappa fisken torr med papper. Salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form.
  5. Klicka färskosten över fisken. Baka mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.

Couscous

  1. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med.
  2. Häll i couscous och kokande vatten (se anvisning på förpackningen för mängd). Lägg på lock och låt stå ca 10 minuter.
  3. Servera fisken med couscousen.

Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från basilikan för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fiskrätt. /Köket-redaktionen