Skala och skär pumpan i tärningsstora bitar. Lägg pumpa och vitlöksklyftor med skalet kvar på en oljad plåt.
Rosta i ugnen till pumpan och vitlöken fått färg. Ta ut och ta bort skalet från vitlöken. Lägg pumpa, vitlök, smör och citron i en blender. Mixa till en slät puré, anpassa konsistensen genom att tillsätta mjölk. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rosta pumpafrön i olja i en stekpanna på hög temperatur under omrörning, ca 5 minuter. Salta.
Torsk
Sätt ugnen på 125 grader.
Skär torsken i fyra portionsbitar. Salta dem generöst runtom. Låt dra i ca 20 minuter.
Skölj sedan av saltet och lägg torsken på en oljad plåt.
Baka i ugnen till en innertemperatur på 45 grader.
Rödvinssås
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Fräs schalottenlök och vitlök på medelhög temperatur i smör i ca 5 minuter utan att den tar färg.
Tillsätt tomatpurén och den torkade timjanen och fräs ytterligare 2 minuter.
Häll på vinet och låt koka i 7 minuter.
Tillsätt sedan fonden och vattnet, låt koka i 10 minuter.
Häll av såsen i en sil ner i en ny kastrull.
Red ev av såsen med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten.