Ugnsbakade äpplen med mandelmassa

Ugnsbakade äpplen med mandelmassa
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Ugnsbakade äpplen med mandelmassa

7 ingredienser

30 m

En varm och härlig efterrätt av ugnsbakade äpplen med mandelmassa, kanel och kardemumma.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen
  • 4 msk smör, mjukt
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk mandelmassa, grovriven
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma, nymalen
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip eller med en skalkniv.
  3. Blanda smör, socker, mandelmassa, kanel och kardemumma och fyll hålen och toppa rejält med blandningen.
  4. Smörj en ugnsfast form, så att äpplena ryms precis och inte faller omkull. Baka dem i ugnen tills de blivit mjuka och fått färg, ca 30 minuter.
  5. Servera äpplena varma. Gärna med vaniljsås eller vaniljglass.