Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

Zeta Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost
Foto: Zeta

Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

14 ingredienser

50 min

Ugnsbakade rotfrukter med krämig fetaost och grekiska oliver. Perfekt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som vegetarisk maträtt i sig självt.

Zeta Stora vita Bönor Ekologiska
Zeta Stora vita Bönor Ekologiska

Zeta Stora vita Bönor Ekologiska

Fyllig smak och fast konsistens. Passar utmärkt i sallader, grytor eller soppor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 5 potatisar
  • 5 polkabetor
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk torkad timjan
  • 1 förp Zeta Halkidikioliver urkärnade
  • 380 g Zeta Ekologiska Stora Vita Bönor
  • 300 g Zeta Fetaost
  • 2 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 0,5 dl färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
  2. Skala vitlöksklyftorna och halvera dem. Skala potatis och rotfrukter. Skär i jämnstora bitar.
  3. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över rikligt med olivolja. Blanda ner vitlöksbitarna och se till att oljan fördelas jämnt över alla grönsaker.
  4. Krydda med salt, peppar och torkad timjan. Tillaga i ugn ca 30 minuter.
  5. Ta ut formen och blanda ner oliver och bönor. Smula över fetaost. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter till.
  6. Ringla över vinäger och strö över hackad färsk timjan strax innan servering.
TIPS!
Medelhavsmat och träning - 5 tips!
Zeta medelhavspyramiden

Medelhavsmat och träning - 5 tips!

Här är 5 enkla hälsotips på hur du kan optimera träningen tillsammans med medelhavsmaten!

Läs mer