Ugnsgratinerad falukorv med tomat och halloumi

Ugnsgratinerad falukorv med tomat och halloumi
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Ugnsgratinerad falukorv med tomat och halloumi

13 ingredienser

40 m

"Den här goda korvgratängen med tomat och halloumi måste ni testa. Lillasyster är inget fan av halloumi medan vi andra älskar det. Men de bitarna är enkla att peta bort för dem som inte gillar." /Jenny Finn

Ingredienser

portioner
  • 4 port falukorv
  • 1 förp halloumiost [á 200 g]
  • 2-3 tomater (stora)
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika
  • oregano
  • strösocker
  • mozzarellaost, riven
  • färsk basilika (till garnering)
  • potatismos (eller pasta till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär korven i skivor. Jag skär dem ganska tunna.
  3. Skiva halloumin i tunna skivor och stek dem gyllene på båda sidor.
  4. Skiva tomaterna tunt.
  5. Varva korv, halloumi och tomat i en ugnsfast form.
  6. Blanda krossade tomater, grädde och kryddor i en bunke. Häll blandningen i formen med korven.
  7. Strö på riven mozzarella.
  8. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  9. Garnera med strimlad basilika.
  10. Servera med mos, pasta eller en sallad.