En långsamt ugnsbakad äggstanning serveras i form toppad en krämig stuvning på grönkål toppad med krispiga krutonger kryddade med fänkål. En perfekt rätt att låta ta plats på julbuffén
Vispa ihop ägg, grädde, citronskal, cheddarost och salt i en skål.
Häll omelettsmeten i ugnssäker form. Tillaga i ugnen tills den har stannat, ca 30 minuter.
Grönkålsstuvning
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär loss grönkålsbladen från stammen. Skär bladen i mindre bitar.
Fräs grönkålen i smör i en stekpanna några minuter. Salta och peppra.
Tillsätt den frästa grönkålen i stuvningen, låt koka ihop några minuter. Avsluta med hackad dill och muskot.
Fänkålskrutonger
Stek brödbitarna i smör tillsammans med den mortlade fänkålen i en stekpanna. Brödet ska få fin färg och bli krispigt.
Servering
Slå den varma stuvningen över omeletten och toppa med fänkålskrutonger.